Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA ÇALIŞMALARI)

KKA Eğitim Çalışmaları

17.05.2022 396

KKA Eğitim Çalışmaları

................................................. MÜDÜRLÜĞÜNE

İlgi    : a) Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün 10.05.2022 tarihli ve E-67401694-136.99-1052 sayılı yazısı.

b) İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 12.05.2022 tarihli ve E-39785428-136-49444697 sayılı yazısı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) başlıca kene tutulması veya keneyle temas sonucunda bulaşan önemli bir zoonotik hastalıktır. Hastalığa yönelik yönelik eğitim çalışmalarının yürütülmesi ve farkındalık oluşturularak korunma önlemlerinin alınmasının sağlanması oldukça önemlidir.

KKKA'ya dair çalışmaların Covid-19 tedbirlerine uyularak okullarda sürdürüleceği, eğitimlerin düzenleneceği okulların tespit edilmesi ve bu eğitimlerin yaş grubuna göre İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılacağı ilgi yazıda belirtilmektedir. Ayrıca  https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/zoonotikvektorel-kkka web sitesinden KKKA animasyon ve filmlere erişim sağlanabildiği ilgi yazıda belirtilmektedir.

KKKA konusunda verilecek eğitimlerin hayati önemi göz önüne alınarak, animasyon ve filmlerin  personellerimize ve öğrencilerimize izlettirilmesi; İlçe Sağlık Müdürlüğünce konuyla ilgili yapılacak çalışmalarda gerekli işbirliğinin yapılmasında, faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için gereken kolaylıkların gösterilmesi hususunda;.