TÜBİTAK Tarafından TEKNOFEST Kapsamında Düzenlenen Yarışmalar

TÜBİTAK Tarafından TEKNOFEST

Kapsamında Düzenlenen Yarışmalar

............................................... MÜDÜRLÜĞÜNE

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 21.02.2022 tarihli ve 43962097 sayılı yazılarında; TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması ve Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına başvuruların başladığı, TÜBİTAK'ın, genç insan kaynağımızın bilgi, beceri ve çalışma azmini arttırarak "Millî Teknoloji Hamlesi" kapsamında ülkemizi bilim ve teknoloji alanında 2023 hedeflerine ulaştırmayı amaç edinen TEKNOFEST'in oluşturduğu heyecan ve dinamizm ile sahip olduğumuz güçlü potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediğini belirtilmektedir.

Söz konusu yarışmaların okulunuz öğretmen ve öğrencilerine özellikle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden duyurulması, katılımlarının teşvik edilmesi hususunda;